Frequently Asked Questions

Have questions? We're here to help

 • 1. Rekenen jullie dezelfde prijzen als in het Restaurant?

  We stimuleren restaurants om dezelfde prijs op ons platform te gebruiken als dat ze in het restaurant doen. Het kan echter voorkomen dat de prijzen afwijken. De prijs voor ieder item wordt op onze site duidelijk getoond. Als je vragen hebt over de prijzen op het menu, neem dan contact op met het restaurant

 • 2. Waarom kan ik bij Home Kitchen niet kiezen voor online afhalen?

  Wij beschermen Home Kitchens door het privé adres niet openbaar te maken aan consumenten. Hiermee voorkomen we risico’s op mogelijke ongewenste incidenten aan huis (bijvoorbeeld als het eten minder goed heeft gesmaakt) en beperken we (geluid)overlast door afhaalverkeer aan huis en bij de buren.

 • 3. Wat moet ik doen als ik ziek ben geworden van het eten?

  1.    Meld je klacht bij het desbetreffende restaurant / home kitchen en naar HomeTaste 
  2.    Indien hometaste drie of meerdere klachten heeft ontvangen wordt een intern onderzoek gestart. Hierbij wordt gekeken naar: 

  • Tijdvak van melding
  • Ernst van de klacht
  • Mogelijk consequenties voor het restaurant / home kitchen, zoals tijdelijke sluiting op HomeTaste om hygiëne maatregelen te nemen

  3.    In geval van voedselvergiftiging meld je je klacht direct bij de NVWA 
   

 • 4. Hoe worden de bezorgkosten berekend?

  Klanten betalen een vast tarief van €1 per kilometer (met een minimum van 1km) aan bezorgkosten.

 • 5. Mijn bestelling is geannuleerd, wanneer krijg ik mijn geld terug?

  Hou je inbox/spambox in de gaten. Een klantbestelling moet na betaling binnen 15min geaccepteerd worden door een restaurant. Als dit niet het geval is of een restaurant weigert een bestelling ontvang je direct een annuleringsbevestiging in je inbox/spambox.

  Het kan ook eens gebeuren dat een rider niet meer beschikbaar is door privé omstandigheden of incidenten. Alle geannuleerde bestellingen worden binnen één week automatisch teruggeboekt op de IBAN rekening waarmee je hebt betaald.

 • 6. Het eten is nog niet bezorgd, wat moet ik doen?

  Neem als eerst contact op met het restaurant over de bezorgstatus. Indien er geen contact is kan via customer support van HomeTaste 0681029661 de status worden opgevraagd.

 • 7. Ik ben niet tevreden of heb een klacht over een bestelling waar kan ik dit indienen?

  4.    Klachten
  4.1    Als Klant niet tevreden is, kan Klant een klacht indienen:
  I.    bij HomeTaste als de klacht gaat over een geleverde Dienst van HomeTaste.
  II.    bij Restaurant als de klacht gaat over het aanbod van Restaurant, de bestelling dan wel de uitvoering van de overeenkomst.
  4.2.    De Klant moet de klacht schriftelijk, per e-mail, via het online contactformulier of telefonisch indienen. 
  4.3.    De klacht moet binnen redelijke tijd, maar in ieder geval binnen 3 dagen na het ontstaan van de klacht zijn ingediend. Voor een klacht die daarna is ingediend geldt dat geen recht op restitutie meer bestaat.
  4.4.    Klant moet de klacht volledig en duidelijk omschrijven en indien mogelijk foto’s aanleveren waarop de klacht te zien is.
  4.2    De klacht wordt zo snel mogelijk behandeld.
  4.3    Klachten van Klant over het aanbod van Restaurant, de bestelling dan wel de uitvoering van de overeenkomst, is Restaurant verantwoordelijk. Indien gewenst of noodzakelijk kan HomeTaste hierbij bemiddelen.

  Zie ook artikel 4 in de voorwaarden.

Still have questions?

Can't find the answer you're looking for? Please chat with our team.